Naar jaarlijkse traditie organiseert Werkgroep Grauwe Gors samen met Regionaal Landschap Zuid-Hageland en Natuurpunt Studie een zoekweekend voor akkervogels in de Haspengouwse kouters. Vier dagen lang slaan we ons kamp op in de Hoeve Van Goidsenhove te Ezemaal, een gloednieuwe locatie! Van daaruit kammen we in team de ruime regio uit naar broedverdachte kiekendieven en brengen we het laatste bolwerk van grauwe gorzen in kaart.

Kiek’n Gors is een sfeervolle samenkomst van tientallen gedreven vrijwilligers. Na het veldwerk schuiven we samen aan tafel en genieten we van Jess’ heerlijke kookkunsten. ’s Avonds zijn er ofwel lezingen, maken we een wandeling op een nabijgelegen akkerplateau of  praten we bij tussen pot en pint aan het kampvuur. Een uitgebreid programma volgt nog op de website.

Meedoen?

Er wordt geen bijdrage gevraagd, maar we rekenen wel op jouw alerte ogen. De organisatoren zorgen voor kost en inwoon. Slapen kan in het zaaltje of in je eigen tentje dat je opslaat rondom de boerderij. Het zoekweekend start op donderdag 25 juni om 18u (avondeten voorzien) en eindigt op zondag 28 juni om 14u. Inschrijven is nodig want de plaatsen zijn beperkt. Voor het volledige weekend met overnachting en eten is er plaats voor zo’n 35 gemotiveerde tellers. Wie enkel overdag wil mee komen zoeken is natuurlijk ook welkom. 

Vanaf 15 april kan je je inschrijven voor dit onmisbare akkervogelzoekweekend. 

www.grauwegors.be