Het was even spannend of de vijfde editie van ons zoekweekend voor akkervogels kon doorgaan, maar vorig weekend hakten Werkgroep Grauwe Gors en Regionaal Landschap Zuid-Hageland dan toch de knoop door: Kiek’n Gors vindt plaats – met respect voor de Corona-regels – van donderdagavond 25 juni tot zondag 28 juni! Er vliegen aardig wat kiekendieven rond in Haspengouw (momenteel zelfs vier soorten) maar er is nog geen uitsluitsel over eventuele broedgevallen. Daar hebben we nu net jullie hulp voor nodig. 
We veranderen dit jaar van locatie en trekken enkele kilometers verderop naar een prachtige herenboerderij in Ezemaal. Dat is vlakbij een station waar we ook ook iets meer comfort hebben en ruimte om ons met respect voor de afstandsregels en binnen bubbels van max. 10 personen te organiseren.  Overdag kammen we in kleine teams de ruime regio af naar broedverdachte kiekendieven en brengen we het laatste bolwerk van grauwe gorzen in kaart.  Na het veldwerk eten we samen buiten en kunnen we achteraf een wandeling maken in de buurt.
Zelfs met 1,5m tussen elke deelnemer maken we van Kiek’n Gors editie 2020 opnieuw een sfeervolle samenkomst van gedreven vrijwilligers. Slapen doen we bij voorkeur in een tentje dat ieder voor zichzelf mee neemt. Wie wil kan ook in één van de twee slaapzaaltjes terecht. Laat ons dat dan zeker weten, zodat we dit ook keurig en veilig georganiseerd krijgen. We houden in deze editie namelijk maximaal rekening met de voorschriften van de veiligheidsraad. We voorzien ons basiskamp op alle mogelijke plekken van handzeep en zullen zelf ook een voorraad mondmaskers voorzien. Natuurlijk is het handig dat wie zijn eigen mondmasker kan meenemen, dat ook doet. Moest je hier vragen bij hebben, neem dan zeker contact op met ons.  

Meedoen?Opnieuw zorgen wij voor kost en inwoon. Het zoekweekend start op donderdag 25 juni om 18u (avondeten voorzien) en eindigt op zondag 28 juni om 14u (voor weekenddeelnemers, voor dagtellers gaan we door tot 17u). Inschrijven is echt nodig en graag voor 18 juni zodat we het één en ander kunnen organiseren. De plaatsen voor overnachters houden we dit jaar beperkt. Wie enkel overdag wil mee komen zoeken, is natuurlijk ook welkom.

Schrijf je dus snel in via  www.grauwegors.be en laat ons weten wanneer je juist komt en wie je eventueel mee brengt. Meer informatie nodig? Mail ons via freekverdonckt@yahoo.com of bel ons op 0496/253499
Heel graag tot dan!
Remar, Robin, Ben, Kjell, Hanne, Begijn en Freek,
namens Werkgroep Grauwe Gors en Regionaal Landschap Zuid-Hageland.